Raportul de șase luni de activitate al Procuraturii Generale. Dosare politice clasate și fără „show-uri cu mascați”

1069932__5de02b2ce6b2d

Procuratura Generală a prezentat o sinteză din raportul de activitate pentru primele șase luni ale anului 2020. Potrivit datelor prezentate, în această perioadă, procuratura a înregistrat cifre mai mici la capitolul persoane reținute și arestate.

Organele de drept au încetat să facă „show-uri cu mascați” în momentul reținerii persoanelor, așa cum a promis procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în primele zile de mandat.

De asemenea, instituția a început să claseze dosarele politice și scoaterea de sub urmărire penală a persoanelor care ani la rând au fost ilegal urmărite penal.

Conform raportului, niciun reprezentant al mediului de afaceri nu a fost reținut sau arestat, în lipsa actelor corespunzătoare ale organelor de constatare, în raport cu perioada similară a anilor trecuți, când zeci de oameni de afaceri au fost ilegal privați de libertate de Procuratura Anticorupție și PCCOCS.

Cele mai răsunătoare dosare politice clasate se referă la Veceslav Platon, David Davitean, Olga Punga și alții. Potrivit lui Stoianoglo, în această listă se mai regăsesc avocați, judecători și activiști civici: Eduard Rudenco, Ion Crețu, judecătorii Domnica Manole, Dorin Munteanu și Gheorghe Balan, Gheorghe Petic, Pavel Grigorciuc, Grigore Petrenco,  Sergiu Cibotari, Valentin Eșanu.

Cifrele publicate arată că rata criminalității a scăzut în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, de asemenea numărul persoanelor reținute și condamnate este la fel mai mic decât în anul trecut.

procuratura.md
procuratura.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente