La Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” se va desfășura un studiu clinic destinat tratamentului COVID-19

BeFunky-fddf

Această activitate face parte din cel de-al treilea studiu clinic aprobat de Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). El este unul internațional, multicentric și se desfășoară în paralel în 35 de centre din Uniunea Europeană și SUA. Inițiator și coordonator al acestor studii este Universitatea Stanford din Statele Unite, producătorii medicamentului fiind două companii farmaceutice germane.

În Republica Moldova, studiul clinic se va desfășura în trei centre de studiu din cadrul Spitalului de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, la inițiativa S.C. Clinical Trial Center SRL, România.

Preparatul are o acțiune antivirală, fiind un compus nou, care și-a demonstrat eficacitatea și siguranța la dozele de cercetare administrate la pacienții diagnosticați cu infecția COVID-19 (gravitate moderat-severă).

Toate studiile clinice desfășurate în Republica Moldova sunt efectuate sub supravegherea și evaluarea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente