PDM reacționează la învinuirile aduse de PRO MOLDOVA. „Această formațiune a fost înregistrată ilegal”

pdm-2

După ce, astăzi dimineața, Andrian Candu a declarat într-o conferință de presă că PDM este interesat în eliminarea partidului PRO MOLDOVA din registrul partidelor politice din Moldova, foștii colegi ai lui au venit cu o reacție. Partidul Democrat susține că PRO MOLDOVA a fost înregistrat ilegal ca partid, cu grave încălcări ale legislației.

În acest sens, PDM a adresat o cerere de chemare în judecată a ASP pentru a anula decizia de înregistrare a formaţiunii „PRO MOLDOVA”. Fracţiunea PDM a semnat şi o scrisoare către Agenţia Servicii Publice în care cere anularea înregistrării Partidului politic PRO MOLDOVA.

Drept temei de anulare a înregistrării partidului PRO MOLDOVA, PDM invocă următoarele argumente:
#1. se interzice înregistrarea unei denumiri care: a) coincide sau, după cum constată organul înregistrării de stat, se aseamănă cu denumirea unei alte persoane juridice deja înregistrate; b) coincide cu o marcă înregistrată în Republica Moldova sau cu o marcă notorie străină. De menţionat că în Registrul persoanelor juridice pe pagina web a Agenţiei Servicii Publice mai sunt înregistrate persoane juridice care conţin denumirea „Pro Moldova” şi anume – Asociaţia Obştească „PRO MOLDOVA SOCIAL”, Asociaţia pentru Modernizare şi Integrare Europeană „Millenium Pro Moldova”, Asociaţia Obştească Liga Tinerilor pentru Drepturile Omului „Pro Moldova”, care au fost înregistrate în data de 18 iunie;
#2. nu a fost prezentată permisiunea corespunzătoare acordată solicitantului, în condiţiile stabilite de guvern, pentru a folosi în denumirea persoanei juridice a denumirii oficiale a statului şi anume „Moldova”, condiţie obligatorie prevăzută de lege;
#3. nu a fost prezentată lista membrilor partidului politic, în număr de cel puţin de 4 000, cu îndeplinirea condiţiei ca membrii acestuia să fie domiciliaţi în cel puţin jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din Republica Moldova, dar nu mai puţin de 120 de membri în fiecare dintre unităţile administrativ-teritoriale menţionate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente