(foto/video) Cum arată pe viu noul SUV compact Toyota Yaris Cross

Noul crossover Toyota Yaris Cross începe să fie îndrăgit şi în curând va apărea pe piaţă, însă primii-primii îl vor primi niponii deja din această toamnă. La nivel internaţional va fi disponibil abia de la mijlocul lui 2021.

Şi pentru că în septembrie încep vânzările în Japonia, Toyota a organizat sesiuni de teste pentru jurnaliştii locali, prin intermediul materialelor cărora putem vedea cum arată maşina pe viu sau mai bine spus în fotografii non-studio, în care maşinile de regulă ni se arată în format digital.

Amintim că noul Yaris Cross din punct de vedere al dimensiunilor este poziţionat sub C-HR. Spre deosebire de acesta din urmă, care măsoară 4.390 x 1.795 x 1.565 x 2.640, în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament, noul Yaris Cross are 4.180 x 1.765 x 1.560 x 2.560 mm. Aceeaşi Toyota Yaris are 3.940 x 1.745 x 1.470 x 2.560 mm.

Respectiv, Yaris Cross are același ampatament de 2.560 mm ca noul hatchback Yaris, dar este cu 240 mm mai lung în total, cu 60 mm adăugaţi la consola frontală și 180 mm la cea posterioară, asigurând mai mult spațiu interior. Garda la sol este cu 30 mm mai mare (170 mm), iar vehiculul este mai înalt și mai lat în general cu 90 și, respectiv, 20 mm.

Platforma TNGA-B este unificată cu Yaris-ul obișnuit, principala diferență este tracțiunea integrală opțională. Versiunea pe benzină utilizează un motor M15A-FKS de 1.5 litri, care produce 120 CP. Versiunea hibridă face uz de un motor M15A-FXE natural aspirat de 1.5 litri şi cu trei cilindri, un motor electric, un variator eCVT și o baterie litiu-ion. Capacitatea totală este de 116 CP.

Aşa-zisul sistem de tracțiune integrală va fi oferit pentru un cost suplimentar. Este numit E-Four în Japonia (AWD-i pe piaţa europeană) şi cu el apare pe maşină un motor electric suplimentar pe puntea din spate ( 5.3 CP şi 52 Nm). Acesta este activat automat atunci când se detectează o aderență slabă cu drumul – în cazul în care este umed, cu zăpadă sau acoperit cu nisip. E-Four funcționează numai la accelerație de pe loc și la viteze mici. Versiunea 4×4 a maşinii are şi o suspensie cu o construcție diferită pe puntea din spate.

Preţul de start al noii Toyota Corolla Cross pentru piaţa japoneză deocamdată nu a fost anunţat.

GALERIE FOTO
(sursă: car.watch.impress.co.jp)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/