fbpx

Moldova va primi de la FMI asistență financiară în valoare de circa 558 de milioane de dolari

Moldova va primi circa 558 de milioane de dolari – asistență financiară de la Fondul Monetar Internațional. Asta după ce FMI și autoritățile din țara noastră au ajuns la un acord la nivel de experți privind programul de reforme economice, care va fi susținut printr-un acord pe trei ani. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acordul este finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanţare extinsă (EFF).

„Noul program se va baza pe progresul atins în cadrul programului precedent și va avea ca obiectiv sprijinirea relansării economice a Republicii Moldova după depășirea pandemiei COVID-19 și avansarea în implementarea unor reforme instituționale ambițioase”, este scris într-un comunicat al FMI.

În perioada 7-24 iulie curent, echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, a purtat din sediul FMI la Washington discuții la distanță cu autoritățile Republicii Moldova privind programul economic susținut de FMI, fapt anunțat și de conducerea țării noastre.

„Ne așteptăm ca Consiliul de Directori Executivi al FMI să discute noul program cu Republica Moldova în luna septembrie, după ce autoritățile Republicii Moldova vor fi implementat un șir de acțiuni prealabile, inclusiv în domeniul independenței băncii centrale, supravegherii sectorului financiar și transparenței bugetar-fiscale.

Noul program susținut prin ECF și EFF va contribui la menținerea stabilității macroeconomice, va ancora politicile autorităților pentru susținerea relansării economice după depășirea pandemiei COVID-19 și va cataliza finanțarea din partea altor donatori”, a declarat Ruben Atoyan.

Articole asemănătoare

Back to top button