/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Zeci de artiști și-au reinventat activitatea și au început să livreze „suprize” la casele oamenilor

missing
27 iulie 2020, ora 20:44

Au schimbat marile scene pe curțile oamenilor. Pentru că nunțile, cumetriile, dar și grandioasele concerte sunt interzise, zeci de artiști din Republica Moldova și-au reinventat activitatea și au început a livra „suprize” la casele oamenilor, cu ocazia zilelor de naștere sau altor tipuri de ceremonii, unde se adună mai puțin de 50 de oameni. Unii o fac chiar prin intermediul rețelelor sociale.

Printre artiștii afectați de pandemie, însă care au reușit să găsească o alternativă, se află interpreta Mariana Mihăilă. Pentru că nunțile și cumetriile nu mai sunt permise, iar sălile de concerte și-au închis ușile, artista a început să realizeze dedicații muzicale pentru diverse ceremonii, cele mai multe fiind cu ocazia zilelor de naștere. Surprizele le face atât la domicilii, cât și prin intermediul rețelelor sociale.

Și-a reinventat activitatea și formația „Lume”. Pe lângă surprizele făcute la domiciliile oamenilor, interpreții spun că, în premieră, au cântat în curtea unei maternități din capitală.

„Nou-născutului îi spune Dan, născut de 3 kg și 100 gr”

Când ți-e frică, începi să te gândești ce să faci? Datorită acestui lucru, ne-a venit ideea să mergem să felicităm. Oamenilor le-a plăcut felul nostru de a felicita”, SERGHEI COVALSKY, INTERPRET, FORMAȚIA „LUME”

Doar ieri, interpretul spune că formația a avut șase comenzi. O dedicație muzicală de acest tip costă 150 de euro. Mai mult, interpreții spun că respectă și măsurile de protecție.

„Mai întâi de toate, noi întrebăm ce vârstă au oamenii, sănătatea. Desigur, avem de fiecare dată dezinfectant, ne spălăm mâinile. Ne străduim să nu ne îmbrățișăm”, SERGHEI COVALSKY, INTERPRET, FORMAȚIA „LUME”

Iar interpreta de muzică populară, Lenuța Gheorghiță, spune că nu s-ar putea reprofila în alt domeniu de activitate. Așa că, își dorește nespus de mult să revină pe marile scene.

Recent navigam, mă mai uitam dacă îmi găsesc un job, să întrețin familia. Am doi copii mici. Dar toți cer cinci ani de domeniu. Din momentul în care îți dai seama că ai un credit la bancă și frica e mai mare, față de cei de la bancă, care pot să vină și să-ți spună: eliberează apartamentul”, LENUȚA GHEROGHIȚĂ, INTERPRETĂ.

Recent, în semn de protest, mai mulți artiști au realizat un video, în care apar cu măști de protecție cu inscripția: „Mi-e dor de scenă”.

„Nouă ne e dor de scenă, muzică, public. Îndemnăm colegii noștri să vină alături de noi. Fiți curajoși, pentru că trebuie să ne spunem punctul nostru de vedere”.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 1 august. Chiar și așa, din 1 august vor putea fi organizate evenimente culturale, în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice și cinema, acreditate de Ministerul Culturii. La eveniment, vor putea participa maxim 50 de spectatori. Rămâne interzisă desfășurarea activităților în incinta teatrelor, cinematografelor și sălilor de concerte. Însă, acestea vor fi deschise pentru artiști în scopul desfășurării repetițiilor. Totuși, în continuare este interzisă activitatea parcurilor de distracții, cea a cluburilor de noapte și nu sunt permise nunțile sau cumetriile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram