/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Pandemia de Covid-19 a relansat turismul moldovenesc. Unele pensiuni nu fac față solicitărilor

missing
27 iulie 2020, ora 20:56

Pandemia de Covid-19 determină tot mai mulți moldoveni să-și petreacă vacanța acasă. Dacă anii trecuți, pensiunile din Republica Moldova duceau lipsă de clienți, anul acesta situația s-a schimbat radical. Unele pensiuni sunt arhipline și nu reușesc să facă față solicitărilor. Totul din cauza coronavirusului, care a anulat vacanțele moldovenilor la mare sau la munte.

Familia Racovschi a schimbat vacanța în străinătate pe o pensiune, situată în apropierea lacului de acumulare „Costești –Stânca”, din satul Duruitoarea Veche, raionul Râșcani.

„Vara e minunat, temperatura în căsuțe e bine. Ne-am odihnit foarte bine. Am fost și la pescuit”, VITALIE RACOVSCHI

„Ne-am jucat, am călătorit, ne-am plimbat, am văzut căprițe. Copiii au fost foarte bucuroși, am jucat tenis, fotbal, am pescuit”, VIOLETA BULAT.

Lidia Bulat spune că demult visa să-și petreacă timpul în sânul naturii, departe de gălăgia urbană.

„Foarte bine, ca prima dată. Niciodată nu am fost aici, doar la mare. Dar în pensiuni nu am fost”, Lidia Bulat.

La pensiunea lui Nicolae Moscalu, solicitările de cazare au crescut de câteva ori. Administratorul spune că, uneori, nu face față numărului mare de turiști.

„Comparând cu anii precedenți, numărul a crescut radical. Practic în fiecare sâmbătă, duminică pe litoratul Prutului, seara este o frumusețe extraordinară. Solicitările pentru cazare sunt pe două, trei săptâmâni înainte”, NICOLAE MOSCALU, ADMINISTRATOR

Mai mult, gazdele au grijă să creeze clienților toate condițiile necesare pentru odihnă.

„Avem catamaran, avem divertisment creativ pentru copii, cetățeni. Lumea preferă să vină la pește, preferă să vină la drumeție. Este ecologic, odăile sunt termoizolate, nu sunt folosite vopsele, lacuri, am lăsat totul natural, de lemn”, NICOLAE MOSCALU, ADMINISTRATOR

Și, pentru că nu avem mare, cei care vor să se bronzeze sau să se scalde, o pot face în apele Prutului, în lacul de acumulare „Costești- Stânca”.

„ E mai ieftin cu mult decât plătim la Turcia. Noi nu am știu ce locuri frumoase avem. Eu regret acest lucru”

„E foarte frumos și călduț. Unde să ne ducem să ne odihnim? Doar la Prut”

Din cauza pandemiei de COVID-19, majoritatea statelor din Europa au impus restricții pentru cetățenii altor țări, inclusiv pentru cei ai Republicii Moldova. Mai mult, la sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Națională de Sănătate Publică a prelungit starea de urgență până pe data de 31 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram