(video) Doi militari ai Armatei Naționale au salvat un tânăr de la înec și un bărbat care a căzut secerat într-un supermarket

Un militar al Armatei Naționale a salvat vineri, 24 iulie, viața unui tânăr care risca să se înece într-un lac din sectorul Rîșcani al capitalei. Într-un alt caz, un militar a acordat primul ajutor unui bărbat care a căzut ca secerat în fața casei de marcat dintr-un supermarket din Chișinău.

Foto: capturi video/Ministerul Apărării/Alexandru Pînzari

Ministerul Apărării a publicat astăzi o înregistrare video în care se vede cum militarul sare în apă și înoată către tânărul care se zbate să se mențină la suprafața apei. Acesta a fost adus la mal în scurt timp.

Într-un mesaj care însoțește înregistrarea video de pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Apărării, se spune că tânărul ar fi sărit în apă pentru că a vrut să evadeze, având asupra sa pachete suspecte cu droguri.

„Vlad este din Batalionul 22 de menținere a păcii. Vineri, în timp ce patrula pe jos în sectorul Rîșcani al capitalei, a salvat un tânăr de la înec. Cel din urmă sărise în apă, încercând să evadeze având asupra sa pachete suspecte de droguri. Vlad, ai tot respectul și aprecierea noastră pentru că nu ai ezitat să ajuți o persoană aflată în pericol”, se arată în mesajul Ministerului.

Un incident similar care a avut loc sâmbătă, 25 iulie 2020, a fost făcut public de către Ministrul Apărării Alexandru Pînzari.

Un militar aflat în patrula pedestră în sectorul Botanica al capitalei a acordat primul ajutor unui bărbat care s-a simțit rău și a căzut chiar lângă casa unui magazin. Până la urmă, bărbatul a fost ajutat să se ridice și și-a continuat cumpărăturile.

„Iată de ce spun deseori că militarii sunt oameni de încredere!” a scris Pînzari.


Pub