Coreea de Nord anunţă primul său caz „suspect” de coronavirus

Autoritățile nord-coreene au instituit regim un strict de carantină în orașul de frontieră Kaesong, după ce au descoperit, potrivit presei locale, „primul caz suspect de coronavirus din țară”, relatează AFP.

Foto: AFP Photo/STR

Liderul Kim Jong Un a convocat sâmbătă o întâlnire de urgență a biroului politic pentru a pune în aplicare un „sistem maxim de urgență” și a emite „o alertă de înalt nivel" pentru a opri propagarea epidemiei, a afirmat agenţia oficială de presă a Phenianului.

În pofida măsurilor de carantină stricte, „viciosul virus a intrat în ţară”, a afirmat Kim Jong Un, conform KCNA, care scrie că ar fi vorba despre o persoană care „s-a întors la 19 iulie după ce trecuse ilegal linia de demarcaţie” ce serveşte drept graniţă cu Coreea de Sud.

„Persoana a fost într-o primă etapă pusă sub o carantină strictă şi toate persoanele care au intrat în contact cu ea şi cele care au venit în acest oraş în ultimele cinci zile constituie obiectul unei anchete aprofundate”, citează AFP.

Armata sud-coreeană a declarat că există o „mare posibilitate” ca un dezertor să se fi întors recent în țara sa. Se crede că un bărbat în vârstă de 24 de ani a înotat înapoi în Nord după ce a fost cercetat pentru acuzații de viol în Sud, potrivit mai multor rapoarte ale mass-media.

Liderul nord-coreean a spus că guvernul a luat „măsura preventivă de a izola total oraşul Kaesong” în 24 iulie, a adăugat sursa citată.

Phenianul asigurase anterior că nu există niciun caz de coronavirus pe teritoriul nord-coreean şi că graniţele ţării vor rămâne închise.


Pub