Mai mulți agricultori din Căușeni și Ștefan Vodă anunță proteste „în legătură cu situația dezastruoasă în sectorul agricol”

Agricultorii din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni anunță că vor ieși luni la proteste, după ce mai multe revendicări remise Guvernului nu au fost încă soluționate.

Foto: UNIMEDIA

„Noi, agricultorii din raionul Ștefan-Vodă și Causeni, în urma revendicărilor remise Guvernului și care nu au fost soluționate până în prezent, ne asumăm dreptul să ieșim la protest în legătură cu situația dezastruoasă în sectorul agricol datorită secetei prelungite și grindinei dezastruoase”, se arată într-o scrisoare transmisă redacției noastre.

Protestele vor avea loc pe 27 iulie 2020, la intrarea în orașul Căușeni, spun aceștia.

Anterior, ministrul Agriculturii Ion Perju a declarat în cadrul ședinței Guvernului 15 iulie 2020 că sudul țării se confruntă cu o situație dezastruoasă la capitolul colectării grâului.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat atunci că 100 de milioane de lei vor fi repartizați agenților economici care au fost afectați de ploile puternice și secetă. Ministrul Agriculturii urmează să vină cu o listă în acest fel.

De menționat că la 20 iulie 2020, Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural.


Pub