Principală  —  IMPORTANTE   —   Protest la OrheiLand: S-a cerut…

Protest la OrheiLand: S-a cerut redeschiderea parcului de distracții

Astăzi, la parcul de distracții „OrheiLand” a fost organizat un protest, argumentându-se „discriminarea orheienilor pe criterii politice”. Manifestanții au afișat pancarte cu fotografiile lui Igor Dodon și Ion Chicu, purtând mesajul: „Parcul OrheiLand a fost închis de Dodon și Chicu”. 

La intrarea în parc, au fost puși drept „paznici” două figuri cu Dodon și Chicu în mărime naturală, care țin în mâini indicatorul rutier „STOP”.

Deputata Marina Tauber a criticat intervenția Poliției la manifestație, pretinzând că aceasta atentează la drepturile oamenilor garantate de Constituție și că interdicția de redeschidere a „OrheiLand” ar fi o răzbunare a lui Igor Dodon în raport cu Ilan Șor.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ilan Șor, în privința căruia fusese aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară la 12 iunie 2019, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.

La 30 iulie 2019, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională. Ulterior, la 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.