O lucrătoare sexuală transgender de etnie romă a anunțat că va candida la alegerile locale din România

Antonella-Lerca-Duda-3
Foto: cosmpolitan.ro

Antonella Lerca, activistă în domeniul drepturilor omului, este prima femeie transgender de etnie romă și lucrătoare sexuală care candidează pentru o funcție publică în România.

„Îmi doresc să fiu un model și pentru alte persoane din comunitatea LGBTI. Trebuie să prindem curaj să intrăm în politică, pentru că de acolo putem schimba cu adevărat lucrurile”, a povestit Antonella pentru ziare.com.

Antonella și-a lansat luni, 22 iulie, campania de strângere de semnături și susține că are planuri mari pentru Sectorul 2 din București.

„Am planuri pentru un Sector 2 mai curat, îmi doresc să plafonez chiriile, să ajut comunitățile vulnerabile, să militez pentru drepturile și siguranța femeilor”, afirmă Antonella.

„Vreau să vă spun încă de acum că nu pot schimba lumea dintr-un post de consilier, dar pot schimba sectorul și pot arăta lumii că și o femeie blamată și condamnată mereu de societate, acuzată de moravuri ușoare, poate fi capabilă și demnă de un post de consilier”, este de părere Antonella.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente