(foto) Au reinventat rochiile mamelor și ale bunicilor. Cine sunt câștigătoarele concursului „MândrIA” din acest an

mandria

În acest an, pentru prima dată, concursul „MândrIA” s-a desfășurat doar în format online. Organizatorii au provocat designerii autohtoni să reinventeze hainele părinților și bunicilor noștri. În urma concursului, câștigătoare au fost desemnate trei tinere.

# Locul I

Prin unanimitate de voturi, câștigătoare a concursului a fost aleasă Natalia Bescorovalinii. Aceasta a acumulat 618 puncte și va ridica trofeul „MândrIA” și 15 000 de lei.

Natalia Bescorovalinii

Pasiunea pentru modă a moștenit-o de la bunica și mama ei, din acest motiv s-a înscris la concurs: „Mama îmi cosea haine când eram mică, iar bunica era o fashionistă înrăită, avea multe rochii și accesorii, dar din păcate s-au păstrat doar câteva”.

Momentan, Natalia lucrează la propriul brand vestimentar – Zephyr. Majoritatea hainelor create de ea au câte un element vintage, din acest motiv a dorit să reinventeze rochiile mamei și ale bunicii fără a pierde din detaliile trecutului.

Premiul de 15 000 de lei pe care l-a câștigat îl va investi în colecția toamnă-iarnă pe care o va crea în curând. Mai mult, MândrIA a inspirat-o pe Natalia să creeze pe pagina Zephyr categoria „rochii reciclate”.

# Locul II

Locul II a fost câștigat de colecția Tatianei Bruma, inspirată din uniforma militară. Tatiana a recreat rochia mamei ei, pe care a primit-o în dar de la bunica. Tatiana a acumulat 598 de puncte și va ridica un premiu de 10 000 de lei.

Tânăra este absolventă AMTAP, iar prima colecție vestimentară a creat-o când avea vârsta de nouă ani.

# Locul III

Pe locul III s-a clasat Victoria Scripnic, cea care i-a dat o nouă viață rochiei de mireasă pe care mama ei a purtat-o în fața altarului. Victoria a adunat 588 de puncte din partea juriului și va ridica un premiu de 5 000 de lei.

Victoria Scripnic este absolventă AMTAP, iar tânăra a spus că banii pe care i-a câștigat la acest concurs îi va investi într-o mașină de cusut.

Alte lucrări realizate în cadrul concursului le puteți admira pe pagina de Instagram Klumea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente