fbpx

foto | Flashmobul tinerilor din Orhei, care i-au făcut „paznici” pe Chicu și Dodon: Interzic copiilor să se distreze la OrheiLand

Astăzi, tinerii din municipiul și raionul Orhei au organizat un flashmob la OrheiLand. Scopul a fost de a atrage atenția opiniei publice asupra faptului că guvernarea ar discrima orheienii pe criterii politice, prin închiderea abuzivă a parcului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Orheienii au afișat pe gardul parcului bannere cu mesaje și chipurile lui Igor Dodon și Ion Chicu: „Parcul OrheiLand a fost închis de Dodon și Chicu”.

De asemenea, la intrarea în parc, tinerii au pus „paznici” două figuri cu Dodon și Chicu în mărime naturală, care țin în mâini indicatorul rutier „STOP”. Vizitatorii nu au ezitat să se fotografieze lângă cei doi oficiali.

După ce tinerii au fost amenințați de polițiști, ei au solicitat ajutorul deputatei din partea Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. La fața locului să susțină libertatea de exprimare a tinerilor a venit și Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

„E strigători la cer că timp de mai bine de o lună parcul, unde sunt respectate cu strictețe toate normele sanitare, este închis. Asta în timp ce la Chișinău toate parcurile sunt deschise. Mai mult, parcurile mari de distracție din lumea întreagă funcționează”, a spus unul din organizatorii acțiunii, specificând că poliția a insistat ca tinerii să scoată bannerele afișate, amenințându-i că vor fi duși la poliție.

Într-o intervenție live pe Facebook de la fața locului, deputata Marina Tauber a criticat aspru comportamentul poliției, afirmând că oamenii legii atentează la drepturile oamenilor garantate de Constituție.

„Este rușinos că regimul Dodon, prin intermediul poliției, amenință și luptă cu proprii cetățeni. Și toate acestea pentru că tinerii au afișat aceste bannere pe gardul Parcului „OrheiLand”, a spus Marina Tauber.

Deputata a declarat că echipa lui Ilan Șor nu va permite ca guvernarea să-i intimideze pe tineri. Marina Tauber a făcut apel și la polițiști, chemându-i să slujească cetățenii, dar nu puterea.

Președintele raionului, Dinu Țurcanu a menționat în fața organizatorilor flashmob-ului că libertatea de exprimare este un drept fundamental care nu poate fi îngrădit.

„Comportamentul autorităților arată că regimul este în agonie. Este o acțiune disperată a poliției, care nu face altceva decât să execute ordinele regimului”, a spus președintele raionului Orhei.

Foto: partidulsor.md

Articole asemănătoare

Back to top button