image
Sursa foto: Jurnal TV

Lecție de viață de la un cuplu din Fălești: Deși au dizabilități severe, au întemeiat o familie și cresc o minune de fetiță

Doi soți din Fălești, ambii cu o formă de dizabilitate severă, au dovedit că, în pofida piedicilor care ies în cale pe parcursul vieții, pot trece peste toate, împreună, cu muncă, răbdare și bunătate. Iar acum, ei sunt mai puternici ca niciodată pentru că au o casă a lor și o fetiță de nici opt luni. În continuare, vă invităm să urmăriți un reportaj despre hărnicie, curaj și dragoste, realizat de colega mea Eugenia Apostu.

Marin și Maria Andronache din Fălești formează un cuplu de câțiva ani, iar de mai puțin de un an au devenit părinții Evelinei. Deși greutățile sunt mari, tinerii au reușit întodeauna să facă față oricăror provocări. Marin își amintește cu nostalgie de vremurile când era la internat și aștepta zi de zi să-l ia cineva în familie, să aibă cui îi spune mamă și tată. Din păcate însă, acest lucru nu s-a întâmplat.

Și a venit ziua când Marin a ieșit din internat. A mers apoi să învețe ce înseamnă viaţă de familie şi care sunt responsabilităţile fiecăruia într-o gospodărie. Totul cu ajutorul Serviciului social „Locuinţa protejată”.

În această perioadă, a cunoscut-o pe cea care urma să-i devină soție, Maria.

Cu ajutorul oamenilor cu inimă mare, și-au luat o casă a lor și au făcut o nuntă frumoasă. Marin muncește în Fălești, într-o companie internațională, care produce jucării. El este decorator. Nu s-a gândit vreodată că, neavând nicio jucărie în copilărie, la maturitate le va confecționa chiar el pentru picii din lumea întreagă.

Cei care doresc să ajute familia Andronache pot suna la numărul de telefon 076762582.

Noutăţile partenerilor

comentarii: