Dodon îi răspunde Maiei Sandu la acuzațiile că ar planifica fraudarea alegerilor: „Este sigură că nu va câștiga și pregătește societatea pentru o posibilă justificare”

Șeful statului, Igor Dodon, a comentat temerile exprimate de opoziție privind riscul fraudării alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc în toamna acestui an. „Cei care cred că prin astfel de justificare vor reuși cumva să se victimizeze în caz de înfrângere, mă refer la doamna Maia Sandu, cred că greșesc amarnic”, a menționat Igor Dodon, în cadrul ediției speciale „Președintele răspunde”.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Despre fraudare vorbesc cei care sunt siguri că nu vor câștiga și pregătesc deja societatea pentru o posibilă justificare, în cazul în care vor pierde alegerile. Nu este posibilă falsificarea. Cum cred unii, eu nu văd cum poate avea loc falsificarea în aceste condiții, de aceea, să pregătesc eu sau nu falsificarea... eu încă nu am luat decizia dacă voi participa sau nu. În al doilea rând, cei care cred că prin astfel de justificare vor reuși cumva să se victimizeze în caz de înfrângere, mă refer la doamna Maia Sandu, cred că se greșesc amarnic”, a declarat Igor Dodon.

În opinia șefului statului, lidera PAS nu are suficienți susținători în rândurile electoratului de dreapta, pentru a câștiga scrutinul prezidențial preconizat pentru 1 noiembrie: „Nu văd care ar fi bazinul electoral ce i-ar permite doamnei Maia Sandu să învingă în alegerile prezidențiale, ea se zbate acum, ba pentru a atrage unioniștii face declarații dure și spune că transnistria este al doilea Donbas, ba oamenii ei în Parlament se unesc cu Șor și Candu și fac alianța Sandu-Candu-Plaha-Șor, ba deputații Maiei Sandu și Candu bat cu picioarele prin ușile Parlamentului. O parte dintre susținătorii de dreapta nu au înțeles acest comportament. De aceea eu consider că bazinul electoral este foarte mic și astfel încearcă să-și justifice înfrângerea”, a precizat Dodon.

Anterior, Maia Sandu a declarat că socialiștii ar pregăti de pe acum fraudarea alegerilor prezidențiale din toamnă, prin modificările la Codul Electoral, care au fost deja votate în prima lectură în Parlament. Lidera PAS susține că Igor Dodon s-ar teme că va pierde scrutinul, iar din acest motiv, s-ar pregăti „să fure voturile electoratului”.


Pub