Acces interzis pentru moldoveni, în mai multe țări europene. Lista actualizată a statelor și restricțiilor impuse

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează cetățenii Republicii Moldova despre actualizarea alertelor de călătorie pentru mai multe state, conform situației din data de 24 iulie 2020. Astfel, mai multe țări, printre care și Bulgaria, Cipru, Finlanda, Italia, Lituania, Malta interzic intrarea cetățenilor moldoveni pe teritoriul lor, fără excepții. Alte state permit unei categorii restrânse de cetățeni să traverseze frontiera.

Foto: MAEIE

Astfel, un șir de țări europene au interzis intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor străini, inclusiv a celor din Republica Moldova. Termenul în care sunt valabile restricțiile este individual pentru fiecare țară, iar informația detaliată o puteți vedea în documentul atașat.

Alte state au menținut restricțiile impuse anterior, prelugind termenul în care acestea sunt valabile sau au modificat condițiile în care cetățenii străini le pot traversa frontiera.

MAEIE recomandă cetățenilor Republicii Moldova care sunt în străinătate și au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei Covid-19 să monitorizeze actualizările publicate pe paginile web și Facebook a misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare din statele de reședință. Lista poate fi accesată pe site-ul web al ministerului: ➡️ bit.ly/39rMG0L.

Totodată, pentru consultații telefonice, ministerul are activat Centrul de Apel al MAEIE al RM, care poate fi contactat la numerele:

☎️0 80 090 990 - (gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova) ☎️+373 22 788 722 - din străinătate

Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteţi expedia un mesaj: prin email la callcenter@mfa.gov.md sau prin Skype: callcenter-moldova.


Pub