(foto) Mașinile Patriarhului Kiril I. Ce limuzine și SUV-uri de lux se regăsesc în flota șefului Bisericii ruse

Patriarhul Kiril I al Moscovei are o slăbiciune pentru mașinile de lux. Șeful bisericii ortodoxe din Rusia are un garaj impresionant, scrie Piataauto.md, care a prezentat și o parte din colecția preafericitului.

Foto: promotor.ro

Șeful bisericii ortodoxe din Rusia are gusturi sofisticate la maşini! Un întreg garaj de automobile interesante îi stau la dispoziţie, unele aparţinând bisericii, altele guvernului rus, dar fiindu-i puse la dispoziţie cu destinaţie specială. Aşadar, iată ce maşini se regăsesc în flota Patriarhului.

Mercedes-Maybach Pullman

Patriarhul a avut un Pullman blindat din generaţia precedentă, iar ceva mai recent, în garajul său a „aterizat” un Mercedes-Maybach S 650 Pullman de generaţie nouă!

Mercedes-Maybach Pullman / Sursa:piataauto.md

Cadillac Escalade

Da, imensul Escalade se află în garajul patriarhului, într-o ipostază blindată şi cu cel mai mare motor V8 supercharged sub capotă. Unele surse spun chiar că Patriarhul ar dispune de două exemplare identice Escalade.

Cadillac Escalade / Sursa:piataauto.md

Se pare că Patriarhul se deplasează cu Cadillac Escalade atunci când mai merge prin provincie sau la anumite ocazii speciale. A fost văzut cu el şi la aeroportul de unde decolează cu avionul său spre alte destinaţii mai îndepărtate.

Aurus Senat Limousine L700

Ei, şi dacă Rusia a început a produce limuzine opulente, era aproape firesc ca una dintre acestea să ajungă şi-n garajul Patriarhului! E mare, e luxoasă şi costă tot cam cât un Mercedes-Maybach. Deci, se califică.

Aurus Senat Limousine L700 / Sursa:piataauto.md

GAZ-13 Chaika

Uneori şi pe preafericit îl vizitează nostalgia. Şi atunci el urcă în frumoasa lui Chaika şi vine la muncă la bordul ei. Are un exemplar bine conservat, cu roţi cu părţile laterale albe şi cu crom care luceşte ca interiorul unei biserici. Chaika asta, însă, nu l-a slujit doar pe Kiril, ci şi pe predecesorii săi, ea fiind în slujba Bisericii de vreo jumătate de secol.

GAZ-13 Chaika / Sursa:piataauto.md


Pub