Doi bărbați și o femeie au pierdut lupta cu noul tip de coronavirus. Bilanțul zilei: 6 decese

Alte trei decese cauzate de noul tip de coronavirus au fost înregistrate, astăzi, în Republica Moldova, bilanțul total ridicându-se la 732 de la începutul pandemie, anunță Ministerul Sănătății. Este vorba despre doi bărbați și o femeie, din raioanele Cahul, Ungheni și din regiunea transnistreană.

Foto: UNIMEDIA

Una dintre ultimele trei victime ale noului tip de coronavirus este un bărbat de 65 de ani, din mun. Cahul, care a fost internat la data de 16 iulie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, cardiomiopatie mixtă, fibrilație atrială cronică.

Un al bărbat de 68 de ani, din raionul Ungheni, a murit pe patul de spital din Ungheni, după ce fusese internat, la data 22 iulie. Acesta suferea de cancer gastric.

Tot astăzi a decedat o femeie de 79 ani, din regiunea transnistreană. Comorbidități: pneumoscleroză, hipertensiune, cardiomiopatie.

În această dimineață, Ministerul Sănătății anunța despre alte trei persoane care au decedat în ultimele 24 de ore, răpuse de coronavirus.

Astăzi, alte 345 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate în Republica Moldova, dintre care 14 în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, unul este de import, din Afganistan. Bilanțul persoanelor infectate se ridică, astfel, la 22.828.

Dintre persoanele care rămân internate în instituțiile spitalicești cu diagnosticul de Covid-19, la moment, 372 sunt stare gravă (dintre care 29 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Totodată, potrivit datelor Ministerului Sănătății, până astăzi, 15.608 persoane s-au tratat de Covid-19.


Pub