Încă un partid și-a desemnat candidatul care va lupta pentru fotoliul de șef al statului, la alegerile prezidențiale

Partidul Unității Naționale l-a desemnat pe liderul formațiunii, Octavian Țîcu, drept candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, pentru scrutinul prezidențial ce urmează să aibă loc la 1 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată sâmbătă, 25 iulie, de către membrii Consiliului Politic Republican al formațiunii.

Foto: UNIMEDIA

„Consiliul Politic Republican al Partidului Unității Naționale consideră că rămânerea lui Igor Dodon în fruntea Republicii Moldova va duce la federalizarea statului și ancorarea sa în spațiul eurasiatic”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Totodată, partidul anunță că luni, 27 iulie, ora 11:00, în scuarul Europei, va lansa campania „Ce înseamnă Unirea cu România” în municipiul Chişinău, vor fi făcute și declarații în legătură cu decizia de a-l înainta pe Octavian Țîcu drept candidat la scrutinul prezidențial.

Un alt partid care și-a desemnat candidatul pentru scrutinul prezidențial este PAS. La 18 iulie, Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate întrunit ședință, a decis unanim că va înainta candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Anterior, la 1 martie 2020, fostul co-fondator al Blocului ACUM, Andrei Năstase, a fost desemnat candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la alegerile din toamnă curent, de către Consiliul Național al Platformei DA.

La 30 iunie, fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost desemnat de către consiliul Mișcării Politice Unirea în calitate de candidat la alegerile prezidențiale.

Actualul șef al statului, Igor Dodon, încă nu a anunțat oficial dacă va candida sau nu pentru un nou mandat de președinte. Acesta a declarat, inclusiv în cadrul ediției speciale de ieri, „Președintele răspunde”, la Condrița, că încă nu a luat o decizie în acest sens.


Pub