12:48:36 24.04.2024
Stiri

Gest de înaltă valoare simbolică: Ambsadorul Adrian Zuckerman i-a oferit ministrului de Externe drapelul SUA arborat la Ambasada din București

Actualitate 25.07.2020 14:59 Vizualizări1473 Autor: Ziarul National
Gest de înaltă valoare simbolică: Ambsadorul Adrian Zuckerman i-a oferit ministrului de Externe drapelul SUA arborat la Ambasada din București


Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 24 iulie 2020, pe Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, se arată în comunicatul MAE citat de caleaeuropeana.ro.

Cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda bilaterală, analizând evoluțiile concrete privind prioritățile din următoarea perioadă, inclusiv în ceea ce privește pregătirea Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, care se va desfășura în această toamnă la Tallinn.

Cu prilejul întrevederii, ambasadorul Adrian Zuckerman i-a oferit ministrului Bogdan Aurescu drapelul Statelor Unite ale Americii arborat la Ambasada SUA din România la 14 iunie 2020, data când s-au împlinit cei 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Gestul, de o înaltă valoare simbolică, ilustrează trăinicia și încrederea care caracterizează prietenia româno-americană și Parteneriatul Strategic dintre cele două țări.

Cei doi oficiali au luat parte, cu prilejul întrevederii, și la o videoconferință cu reprezentanți ai Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări (FII3M).

Cu acest prilej, a fost trecut în revistă stadiul operaționalizării FII3M, ale cărui baze au fost puse cu prilejul Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) din 2018, de la București, găzduit cu succes de către Președintele Klaus Iohannis. Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, cu acest prilej, că Fondul reprezintă un instrument fundamental care are ca obiectiv finanțarea proiectelor de interconectare din regiunea celor Trei Mări și a arătat că realizarea proiectelor prioritare de interconectare ale I3M în sfera transporturilor, energiei sau digitalului ar putea oferi un sprijin important redresării economice post-pandemie. Din această perspectivă, continuarea implementării unor proiecte majore de conectivitate regională va avea, totodată, un impact pozitiv semnificativ asupra creșterii economice și asupra pieței muncii din Europa Centrală și de Est.

Totodată, șeful diplomației române s-a referit și la rolul I3M de consolidare a parteneriatului strategic dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, esențial pentru securitatea și prosperitatea celor două maluri ale Atlanticului. În context, a subliniat că intenția SUA de a aloca până la 1 miliard USD pentru proiecte I3M reprezintă o contribuție importantă la dezvoltarea regiunii și a parteneriatului transatlantic în ansamblul său. Astfel, oficialul român a reiterat valoarea strategică a proiectelor care vor fi implementate prin FII3M, la care participă ca fondatori Banca Poloneză de Dezvoltare (BGK) și Eximbank din România, pe lângă importanța lor economică. De asemenea, a menționat importanța implicării în Fond și a băncilor de profil din regiune, precum și a instituțiilor financiare europene și internaționale, alături de investitori privați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md