fbpx

studiu | Procedează ca noi? O cercetare arată că liliecii se autoizolează atunci când se îmbolnăvesc

Studiul savanților de la Universitatea din Texas arată că liliecii se autoizolează atunci când nu se simt bine. În asemenea cazuri, ei interacționează mai puțin cu semenii, se arată în cercetarea publicată în revista științifică Biology Letters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chiar dacă în 2020 acest comportament poate fi tratat drept distanțare socială și asemănat cu cel al oamenilor în perioada pandemiei, specialiștii spun că, de fapt, totul este altfel, transmite presa străină. Atunci când sunt bolnavi, liliecii au mai puțină energie pentru a „comunica” cu alte mamifere.

Savanții au realizat și un experiment. Aceștia au folosit 18 femele, cărora le-au administrat o substanță care induce un răspuns imun similar unei infecții, dar nu provoacă nici o boală.

Ca urmare, specialiștii au stabilit că, în medie, atunci când nu se simt bine, liliecii interacționează cu semenii lor cu 30% mai puțin. Indiferent de faptul care îi motivează să se izoleze, în aceste condiții infecțiile se transmite mai lent între reprezentanții speciei.

Articole asemănătoare

Back to top button