/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cog galben de vreme caniculară și pericol excepțional de incendii! Recomandările pompierilor

missing
25 iulie 2020, ora 12:39

Specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat au emis pentru următoarele cinci zile cod galben de vreme caniculară și pericol excepțional de incendiu. Potrivit meteorologilor, de astăzi, până pe 30 iulie, temperaturile vor oscila între +33 ..+37 de grade Celsius.

Specialiștii atenționează că în această perioadă, se prevede pericol excepțional de incendiu cu caracter natural.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu o serie de recomandări, care vizează în special regulile antiincendiare.

„În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporții. Mai mult, pompierii avertizează oamenii care au în grijă minori, să-și monitorizeze strict copii și să nu le permită jocul cu sursele de aprindere”, susțin spcialiștii IGSU.

De asemenea, persoanele care aleg să se odihnească în aceste zile în spațiile de agrement sunt atenționați să evite scăldatul dacă acestea nu sunt dotate cu stații de salvare și să nu se aventureze să intre în apă dacă au consumat alcool.

Salvatorii mai îndeamnă oamenii să evite aflarea la soare în orele de vîrf și să se protejeze de caniculă în spații răcoroase și umbrite. În caz de situații de risc, puteți suna la Serviciul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram