/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ 10 locuri de pe Pământ, unde oamenii nu au acces nici măcar cu mulți bani

missing
25 iulie 2020, ora 14:16

Buncăre, locuri misterioase, insule și pasaje subterane – toate acestea sunt învăluite mister și provoacă curiozitate și interes. Orice loc din lume poate fi vizitat dacă ai bani, dar sunt anumite locuri pe Pământ în care niciun om nu are voie.

Iată locurile interzise ale planetei noastre, unde chiar și cei mai bogați oameni de pe Pământ nu au acces, potrivit Fasingur.info.

1. Insula Șarpelui

Situată în apele Oceanului Atlantic, insula Ilha da Queimada Grande, este aproape de zona costieră a orașului Sao Paulo din Brazilia. Acesta este singurul loc în care locuiesc cei mai veninoși șerpi ai planetei noastre — viperele aurii cu cap de lance. Accesul pe această insulă este interzis.

Autoritățile au interzis accesul pe insulă nu doar pentru a salva speciile pe cale de dispariție, ci și pentru a salva viața oamenilor, deoarece  pe insulă este o concentrare atât de mare de șerpi, încât pe fiecare metru pătrat există cel puțin un șarpe.

2. Banca Mondială de Semințe Svalbard 

Rezerva Mondială de Semințe este un buncăr uriaș care se află în Norvegia. Adâncimea sa atinge 140 de metri, și este dotat cu un număr mare de sisteme de securitate care sunt pur și simplu impresionante. În interiorul depozitului se află circa o sută de mii de milioane de semințe de diferite culturi.

Banca are drept scop conservarea în condiții de siguranță a speciile de plante aflate pe cale de dispariție sau a folosirii semințelor pentru refacerea ecosistemelor în cazul producerii unei catastrofe naturale.  Fiecare țară are propria cutie.

3. Mormântul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang

A fost descoperit în anul 1974 de un grup de fermieri care au făcut una dintre cele mai șocante descoperiri arheologice din toate timpurile: o armată de soldați, fiecare dintre ei fiind realizați în mod unic și cu trăsături faciale.

Palatul central ce conține mormântul lui Qin Shi Huang încă nu a fost deschis. Autoritățile chineze, precum și arheologii nu dispun de tehnologia necesară efectuării unor săpături care să nu afecteze prea mult situl.

4. Insula Surtsey

Este situată în apele Islandei și s-a fost format în 1963 în urma erupțiilor mai multor vulcani subacvatici. Are o suprafață de cel mult 3 kilometri pătrați. A atras atenția multor cercetători din diferite țări. De atunci insula Surtsey, a fost utilizată doar în scopuri științifice, zona fiind restricționată turiștilor.

5. Baza secretă Area 51

Până în 2013, guvernul Statelor Unite a negat zvonurile că ar exista o bază secretă. Acum, aceasta este cea mai misterioasă bază militară de pe planetă. Este situată la 135 km de Las Vegas și este un loc ideal pentru a experimenta diferite tipuri de avioane, vectori purtători și sisteme de arme. Conform unor informații neconfirmate, baza s-a format în locul în care o navă spațială de origine extraterestră s-a prăbușit și, din acest motiv, s-a încercat să fie ascunsă de întreaga lume.

6. Insula Santinelei de Nord

Insula este situată în largul Oceanului Indian. Accesul este interzis din cauza băștinașilor care locuiesc acolo și care se pare că nu avut niciun contact cu lumea modernă. Guvernul indian a decis să nu deranjeze viața tribului. Când insula a fost afectată de un tsunami puternic, acoperind insula, au fost trimise elicoptere pentru a ajuta locuitorii insulei, dar  aborigenii nu au fost prea „încântați” de acest ajutor , ceea ce a confirmat doar poziția de a nu interveni în viața lor.

7. Peștera din Lascaux

Un fenomen natural unic situat în Franța. Pereții peșterii sunt decorați cu picturi rupestre, vechi de peste 17 mii de ani. Din cauza dioxidului de carbon care era emanat de cei 1200 vizitatori pe care îi primea peștera zilnic picturile aveau de suferit și peștera a fost închisă publicului în 1963. După închiderii peșterii pentru vizitatori picturile au fost restaurate.

8. Insula Morgan

Insula se află lângă coasta statului american Carolina de Sud. Circa 5 mii de maimuțe din aceeași specie trăiesc pe ea. Colonia de maimuțe sunt infectate cu virusul herpetic B. Acest virus este mortal pentru oameni. Animalele de pe insulă au contractat virusul herpetic B de la o maimuță infectată, care a evadat din Centrul de Cercetare a Primatelor din Caraibe.

9. Arhivele Secrete ale Vaticanului

Biblioteca Vaticanului este este una din cele mai păzite locuri din Vatican. Lungimea rafturilor este de 90 kilometri. Potrivit informațiilor, care, din nefericire, nu sunt confirmate, aproximativ jumătate din cărți și documente sunt colecții de literatură ocultă din întreaga lume.

10. Insula Niihau

Din 1864, insula a trecut în posesia familiei Robinson, care nu permite accesul nimănui. Pe insulă nu există magazine sau restaurante, nici electricitate, drumuri asfaltate, mașini sau hoteluri. Accesul se face numai prin invitație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram