image
Sursa foto: Nadejda Roscovanu

Starea de urgență, extinsă până la 31 august; FĂRĂ nunți și cumetrii, dar sunt permise evenimentele cu până la 50 de oameni

Starea de urgență în sănătate publică se extinde până la 31 august. Anunțul a fost făcut, cu puțin timp în urmă, de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

„Speranțele noastre că va continua diminuarea numărului de cazuri nu se îndreptățesc. Zilele trecute la Moldexpo am oferit un nou pavilion. Se activează noi spitale. Ședința de azi s-a finalizat fără a veni cu noi relaxări majore”, a declarat Chicu.

Rămân în vigoare mai multe restricții, dar vor fi permise evenimentele cu până la 50 de persoane, organizate în localurile HoReCa.

Este vorba de evenimente precum zile de naștere sau mese de pomenire, dar nunțile și cumetriile sunt în continuare interzise. Totodată, grădinițele rămân în continuare închise până la 1 septembrie.

De la 1 august, vor fi reluate și activitățile teatrale și concertistice în spații deschise pentru instituțiile teatral artistice acreditate de Ministerul Educației, Culturii și Certetării. Este vorba de un public de până la 50 de persoane, cu respectarea regulilor.

Vor fi permise și activități desfășurate de turism, precum ciclism, drumeții, alergat, canotaj, pescuit cu participarea grupurilor de până la 10 persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: