image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Parcarea pe bulevardul Ștefan cel Mare va fi interzisă în totalitate

Accesul mașinilor pe trotuarele de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău va fi blocat în totalitate, a declarat primarul general. Potrivit lui Ceban, șoferii ignoră interdicțiile impuse anterior și „se cațără pe trotuar”.

„Să fie blocate toate accesele pe trotuar, pentru că oamenii în continuare parchează pe unele porțiuni, de exemplu în fața Ministerului Agriculturii, la „Patria” sau în alte părți. Noi am blocat, dar oamenii oricum se cațără pe trotuar cu vehiculele. Bulevardul Ștefan cel Mare trebuie să fie eliberat de mașini! Trebuie să găsim urgent o soluție”, a declarat edilul, la ședința cu pretorii.

Precizăm că, în 2018, pe o porțiune a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt au fost instalați piloni, în speranța că șoferii vor renunța la parcare pe trotuar. Pe 1 martie curent, a fost semnată o dispoziție, prin care s-a interzis parcarea unităților de transport pe străzile din zona centrală a orașului, unde circulă transportul public. Chiar și așa, șoferii continuă să parcheze mașinile acolo unde nu sunt piloni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: