Redeschiderea grădinițelor, pe agenda CNESP. Furtuna: Ultima decizia aparține autorităților publice locale

Cele două documente elaborate de Ministerul Educației, fiind consultate cu cei de la Ministerul Sănătății și ANSP, ANSA și transmise către CNESP - instrucțiunea redeschiderii grădinițelor după ridicarea stării de urgență și raportul de autoevaluare a instituției au fost aprobate, susține șeful ANSP, Nicolae Furtuna. Potrivit lui, ultima decizie privind redeschiderea grădinițelor, după CNESP aparține autorităților publice locale.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi la ora 14:00 urmează să ne întâlnim la ședinșa CNESP și vom discuta cu siguranță și acest subiect. Specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății, ANSP și Ministerul Educației au lucrat la elaborarea unor instrucțiuni, care a fost deja aprobată și noi am stabilit niște reguli foarte clare pentru reluarea activității grădinițelor. Cu siguranță ultima decizie în va aparține fondatorului administrației publice locale care în conformitate cu prevederile instrucțiunii trebuie să asigure buna funcționanilitate a acestor instituții”, a declarat Furtuna.

Acesta a afirmat că reluarea activităților și relaxarea unor activități ține de incidența și situația epidemiologică din țară.

„Pe fundalul înregistrării unui număr mare de cazuri, redeschiderea instituției este asociată cu risc și noi tare nu ne dorim să repetăm experiența altor state care au inițial au relaxat activitatea, ulterior au suspendat aceste activități”, a mai spus șeful ANSP.


Pub