(video) Două persoane, dintre care un minor, au fost răpite în urma unui conflict

La 23 iulie curent, poliția din Criuleni, a fost sesizată pe faptul dispariției unui minor de 17 ani, care în seara zilei de 22 iulie a plecat la un prieten din localitate și nu s-a întors.

Foto: ps://stirileprotv.ro

În rezultatul măsurilor speciale de investigații, polițiștii din Criuleni au stabilit că acesta, împreună cu alți prieteni, în urma unei înțelegeri telefonice prealabile, au plecat să se întâlnească cu câteva persoane, pentru soluționarea unui conflict mai vechi.

În jurul orei 02.40, la locul stabilit de ambele părți, și anume extravilanul localității Hârtopul-Mare, s-au apropiat două automobile, din care a coborât un grup de persoane cu vârste cuprinse între 22-25 ani. O parte dintre tinerii aflați deja la fața locului au fugit, rămânând doar minorul de 17 ani și tânărul de 20 de ani. Ulterior, cei doi au fost urcați forțat într-un automobil, unde au continuat amenințările verbale, iar după câțiva kilometri parcurși au fost lăsați în apropierea unui iaz.

Pe cazul dat a fost pornită cauza penală conform art. 164 Cod penal „Răpire de persoane”, bănuiții fiind reținuți pentru 72 ore. Aceștia riscă până la 10 ani privațiune de libertate.

În acest context, poliția recomandă minorilor să nu se angajeze în situații care pot pune în pericol viața și sănătatea lor, iar dacă totuși acestea sunt inevitabile, să anunțe imediat părinții sau reprezentanții autorităților competente.


Pub