(video) Cazul Gațcan: Deputatul socialist ar fi avut pază de la Șor și ar fi dormit la hotelul lui Plahotniuc, pentru o noapte. „O să vedem încă cine pe cine a luat în плен”

Igor Dodon susține că Ștefan Gațcan a avut pază de la partidul „Șor” și că primele seri ar fi dormit în hotelul „Nobil”, atunci când în presă au apărut informații precum că deputatul PSRM ar fi fost sechstrat și ținut undeva, ulterior precizându-se că deputatul PSRM a părăsit Republica Moldova din necesitatea pentru „reabilitare psiho-emoțională” a lui Ștefan Gațcan.

Foto: Ștefan Gațcan/facebook

„Din câte cunosc, paza încă mai este. De cine poate se teme, probabil de cei care atunci l-au convins. Apropo, el atunci umbla cu paza lui Șor și a dormit o noapte în hotelul „Nobil”. Așa mi-a spus. Înseamnă că a fost ceva acolo, înseamnă că vedem încă cine pe cine a luat în плен (n.r. captivitate). Cred că încă Procuratura Generală o să se clarifice cu această situație”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat dacă deputatul Ștefan Gațcan a fost cu adevărat bătut, așa cum susține opoziția, șeful statului a precizat că nu crede că deputatul a fost bătut, dar a reușit să intre în plasa Candu-Șor, deoarece este o persoană neexperimentată în politică.

„Побои не снимал”- (n.r. „Nu și-a făcut expertiza medico-legală”). Nu cred că a fost bătut. Это же не наши методы (n.r. acestea nu sunt metodele noastre). Eu cred că domnul Gațcan, dacă vorbim sincer, este o persoană mai puțin experimentată în politică. El îi мастер спорта (n.r. maestru al Sportului), îi profesor în activitatea lui, da aici s-a găsit мастер спорта (maestru al Sportului) în combinația lui Candu-Șor. El a căzut naiv și „s-o primit, ce s-o primit”. Bine că a revenit la timp. Știți vorba ceea „Dă-i moldoveanului mintea cea de pe urmă”. Cred că de la situația aceasta PSRM a avut de câștigat, cred că am ieșit bine. În primul rând pentru că l-am adus acasă. N-am discutat cu el atunci, am discutat săptămâna trecută la ședința fracțiunii. Am spus „iată cazul Gațcan, el îi viu. Am avut ce am avut de discutat, dar hai să tragem linia”. Se uitau unii la el. Supărările au rămas. Acum în fracțiune sunt 37 de deputați”, a precizat Dodon.

Amintim că la data de 7 iulie, Ștefan Gațcan și familia sa au revenit în Republica Moldova.

Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie 2020, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro-Moldova. Peste o zi se pare că deputatul s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat.

La 1 iulie, după mai multe discuții, dar și acuzații de șantaj și sechestrare, Ștefan Gațcan apărea într-un video, plasat pe pagina sa de Facebook, în care spunea că este bine, dar va lipsi o anumită perioadă.

Ulterior, s-a aflat că Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova, informația fiind confirmată chiar de premierul Chicu. Poliția Română a confirmat astăzi că acesta s-a aflat la Iași.


Pub