Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon, despre refuzul Interpol de…

Dodon, despre refuzul Interpol de a-l anunța pe Plahotniuc în căutare internațională: „Atitudinea foarte atentă din partea autorităților americane face parte din strategia campaniei prezidențiale”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, se arată convins că dacă fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, ar fi în altă țară, ci nu în SUA, ar fi fost adus demult acasă.

El a calificat decizia Interpol de a nu-l anunța în căutare pe Plahotniuc drept „stranie”, considerând că cineva îi oferă sprijin geopolitic.

„Eu sper că aceștia nu sunt americanii, care i-au acordat sau încă nu azil politic sau el acolo e la ei la păstrare și îl pregătesc pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova, pentru a fi utilizat în scopul de a bate în actualul președinte. În opinia mea, atitudinea foarte atentă din partea autorităților americane față de acest caz face parte din strategia campaniei prezidențiale. Pe de o parte, SUA declară că acesta este hoț și îl pun în diferite liste și Pompeo face declarații, dar, pe de altă parte, îl țin binișor poate va zice ceva despre Dodon la o anumită etapă”, a declarat acesta la o întâlnire cu mai mulți jurnaliști, adăugând că „totul se înscrie într-o strategie foarte clară, se pregătesc oamenii de prezidențiale, ei altă agendă nu au”.

Comisia de Control a Fișierelor a Secretariatului General al OIPC Interpol a refuzat includerea lui Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale Organizației, a anunțat vineri, 24 iulie, Procuratura Generală.