Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ ULTIMELE ACTUALIZĂRI: Ce restricții…

DOC ULTIMELE ACTUALIZĂRI: Ce restricții există pentru cetățenii R. Moldova în alte țări

Imagine-simbol

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează cetățenii R. Moldova despre actualizarea alertelor de călătorie pentru mai multe state, conform situației din data de 24 iulie 2020.

Spre exemplu, în Iran nu există interdicţii legate de intrare a cetăţenilor străini pe teritoriul țării, iar în Emiratele Arabe Unite intrarea este permisă persoanelor care au primit rezultate negative pentru testul COVID-19 în ultimele 48 de ore.

Totodată, sunt eliminate toate restricțiile de intrare în Macedonia de Nord pentru cetățenii străini, inclusiv ai R. Moldova. Interdicțiile au fost scoase și de Albania, inclusiv obligativitatea autoizolării.

Cetățenii R. Moldova pot intra în Turcia și Irlanda pe cale terestră, maritimă și aeriană.

Marea Britanie nu a impus restricții de călătorie pentru cetățenii R. Moldova, inclusiv posesori ai actelor UE de identitate. Singura condiție care trebuie respectată este obligativitatea izolării la domiciliu timp de 14 zile.

Pentru cetățenii R. Moldova care sunt în străinătate și au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei COVID-19, MAEIE recomandă monitorizarea actualizărilor publicate pe paginile web și Facebook a misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare din statele de reședință.

Totodată, pentru consultații telefonice, ministerul are activat Centrul de Apel al MAEIE al RM, care poate fi contactat la numerele:

  • 0 80 090 990 – (gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova)
  • +373 22 788 722 – din străinătate

Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteţi expedia un mesaj: prin email la callcenter@mfa.gov.md sau prin Skype: callcenter-moldova.