19:39:11 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Deputatul socialist Vasile Bolea, prins cu MINCIUNA: PSRM vrea modificarea rapidă a Codului Electoral, până la alegerile prezidențiale, RESPINGÂND toate propunerile societății civile

Actualitate 24.07.2020 10:15 Vizualizări2483 Autor: Ziarul National
VIDEO // Deputatul socialist Vasile Bolea, prins cu MINCIUNA: PSRM vrea modificarea rapidă a Codului Electoral, până la alegerile prezidențiale, RESPINGÂND toate propunerile societății civile


La doar câteva luni până la alegerile prezidențiale, socialiștii propun Legislativului modificări la Codul Electoral, proiectul fiind deja votat în primă lectură de către Parlament.

În câteva zile, Comisia juridică, pentru numiri și imunități a Parlamentului, condusă de socialistul Vasile Bolea, a organizat consultări publice și, deși au fost respinse propunerile venite din partea societății civile în proporție de „99,9%”, proiectul a fost pus pe ordinea de zi a Legislativului pentru a fi votat în lectură finală.

CITIȚI și Oficialii europeni critică graba cu care PSRM vrea să modifice Codul Electoral: „Proiectul de lege nu conține nicio prevedere care să sancționeze cumpărarea de voturi sau transportul organizat al alegătorilor care ar favoriza un anumit candidat"

Totuși, având în vedere protestul opoziției și al societății civile, socialiștii au renunțat la idee, iar proiectul a fost întors pentru a mai fi discutat.

CITIȚI și PROIECT // Votul de la ora 7.00 până la 21.00 RĂMÂNE: Guvernarea a respins celelalte propuneri ale societății civile vizavi de modificarea legislației electorale

De la tribuna Parlamentului, socialistul Vasile Bolea a explicat necesitatea modificărilor la Codul Electoral printr-o serie de declarații false și manipulatorii, au demonstrat reporterii de la proiectul „Cu Sens”.

CITIȚI și VIDEO // VERIFICAT: Încă o MINCIUNĂ marca Dodon. Ce a spus de această dată fără să roșească

Vedeți în imaginile video cum minte deputatul PRM Vasile Bolea:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md