22:32:22 16.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Națiunea civică moldovenească este în derivă”. O nouă REPLICĂ pentru analistul Igor Boțan

Actualitate 24.07.2020 15:01 Vizualizări3534 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Națiunea civică moldovenească este în derivă”. O nouă REPLICĂ pentru analistul Igor Boțan ipn.md


Analistul politic Igor Boțan este taxat și de liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, după ce a declarat că politicienii unioniști ar comite un „sperjur” dacă ar câștiga alegerile prezidențiale și ar depune jurământul.

„Națiunea civică moldovenească este în derivă. Confruntați cu ascensiunea fără precedent a unionismului (peste 30% pe țară şi peste 50% în Chişinău) şi cu şansa reală să câştigăm la toamnă alegerile, moştenitorii lui Homo Moldovanus Sovietic, prin vocea lui Boțan, au mai inventat o năzdrăvănie. Chipurile, victoria unui unionist la alegeri ar fi un sperjur şi ar fi pasibilă de sancționare după Codul Penal. Tovarăş Boțan, dincolo de dreptul istoric şi etnic, dincolo de prevederile Declarației de Independență, potrivit art. 2. (1) al Constituției R. Moldova, suveranitatea națională aparține poporului”, a menționat Țîcu.

Potrivit liderului unionist, „dacă poporul votează un preşedinte unionist sau prin referendum votează Unirea, voinţa lui este suverană.

„Dacă voința suverană a poporului nu este respectată, atunci asta este sperjur şi pasibil de sancționare după Codul Penal”, a punctat Țîcu.

Și vicepreședinta PUN, Laura Urschi, a venit cu o replică la adresa lui Igor Boțan.

„Unioniştii, care constituie 30-50% din electorat, nu au dreptul să voteze un unionist, pentru că participarea acestuia în calitate de concurent electoral e anticonstituţională. Dar unioniştii pot vota un statalist declarat proeuropean, căci el e în drept să candideze la prezidenţiale. Asta e logica lui Boțan. Adică, dacă eşti sincer şi îţi declari onest apartenenţa la civilizaţia europeană (în speţă - română) nu ai dreptul să fii ales, dar dacă eşti ipocrit şi pretinzi că eşti european (dar în realitate ai făcut până acum jocul lui Dodon) - apoi ai dreptul să fii ales! Ce mai, aparenţele contează în politică”, a precizat Laura Urschi.

CITIȚI și Alexandru Tănase către Boțan, care susține că unioniștii ar fi adversari ai „suveranității R. Moldova”: „Acest stat a fost creat de unioniști și nu de așa-numiții „stataliști” care erau împotriva desprinderii de URSS”

În opinia vicepreședintei PUN, reprezentanții națiunii civice moldovenești încearcă pe toate căile să lichideze, prin strămutare, 30-50% din electoratul proeuropean.

Citește și: DUELUL Boțan-Tănase CONTINUĂ: „Cum Alexandru Tănase confundă orizontala cu verticala”

„Dar poate anume asta au încercat ei să facă acum patru ani: să lichideze, elimine prin strămutare, 30-50% din electoratul cert european în favoarea unui societăţi civice moldoveniste de sorginte germano-rusească (urmare a pactului Ribbentrop-Molotov). Şi? Al cui plan de „reinventare” au pus ei în aplicare? De ce rezultatul acestui plan a fost acelaşi ca pe timpul ocupaţiei sovietice şi anume rusificarea? Au mai făcut-o și alții înaintea lor, avem deja imunitate! De data asta nu o să vă mai meargă. Următorul preşedinte al R. Moldova va fi doar un unionist, fiindcă noi nu vom mai ceda”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md