04:02:44 19.04.2024
Stiri

IMPORTANT // Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care vor arunca GUNOIUL la întâmplare în Chișinău: Mii de lei sau zeci de ore de muncă în folosul comunității

Actualitate 24.07.2020 16:35 Vizualizări1805 Autor: Ziarul National
IMPORTANT // Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care vor arunca GUNOIUL la întâmplare în Chișinău: Mii de lei sau zeci de ore de muncă în folosul comunității


Cetățenii care vor arunca gunoiul la întâmplare în Chișinău riscă amenzi usturătoare.

Astfel, persoanele fizice prinse că aruncă gunoi în alte locuri decât cele autorizate riscă amenzi între 900 și 1 800 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore.

Totodată, suma amenzilor pentru agenții economici este între 3 000 și 9 000 de lei.

Cei care vor aplica sancțiunile sunt agenții constatatori - atât polițiștii, cât și responsabilii preturilor.

„Am solicitat ca la intrarea în parcurile şi scuarurile din toate sectoarele să fie instalate panouri pe care să fie afişate lista amenzilor de care sunt pasibili cei ce vor face dezordine. Este de datoria fiecărui cetăţean să își facă curățenie în fața casei, dar şi să păstreze ordinea în stradă, parc sau în zonele publice. Serviciile municipale, la rândul lor, vor instala mai multe coşuri pentru gunoi”, a anunțat primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Consiliul Municipal Chișinăi a aprobat joi Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău. Noul document de politici privind salubrizarea orașului stabilește activități și reguli adaptate la realitățile actuale.

În noul regulament este specificată noțiunea de „biodeșeuri", iar în capitolul „Activități de salubrizare și deszăpezire a spațiilor publice" este precizat că serviciile municipale utilizează separat biodeșeurile, care vor fi colectate și transportate la stația de compostare. Totodată, deșeurile destinate depozitării vor fi sortate: fracția reciclabilă, fracția biodegradabilă și sticlă. Mai mult, la gospodăriile individuale, colectarea se va face separat, în recipiente de timp europubelă (de culoare maro și verde), care vor fi puse la dispoziție de operator, pentru deșeuri biodegradabile și pentru cele reciclabile, care prezintă un grad de siguranță ridicat din punct de vedere sanitar și al protecției mediului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md