08:01:10 24.04.2024
Stiri

Dodon, ATAC FRONTAL la adresa SUA: „Îl țin pe Plahotniuc la păstrare acolo, îl pregătesc pentru alegerile prezidențiale, pentru ca să bată în actualul președinte”

Actualitate 24.07.2020 18:05 Vizualizări2548 Autor: Ziarul National
Dodon, ATAC FRONTAL la adresa SUA: „Îl țin pe Plahotniuc la păstrare acolo, îl pregătesc pentru alegerile prezidențiale, pentru ca să bată în actualul președinte”


Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ar fi „arma” americanilor în lupta cu Igor Dodon și nu ar fi extrădat pentru a fi „utilizat” în campania electorală prezidențială. Declarația a fost făcută astăzi de către Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Lui Dodon îi pare „foarte stranie” decizia INTERPOL de a nu-l include pe Vlad Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională.

„Se pare că cineva îi ține krîșa geopolitică lui Plahotniuc. Eu sper că nu e vorba de americani, care i-au acordat sau nu azil politic. Sau el (Plahotniuc n.r.) este la sohranenie (păstrare n.r.) la ei. Este așa noțiune? Îl pregătesc pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova. Văd că unii deja s-au lansat pentru a fi utilizați cu scopul de a bate în actualul președinte. Eu nu am decis că voi candida, dar ei deja fac proteste. Ați văzut toate conservele lui Plahotniuc... Așa ușor se developează. Nu exclud că decizia de astăzi a INTERPOL, atitudinea foarte, cum s-o spun mai delicat, foarte atentă a autorităților americane față de acest caz... Nu exclud că aceasta (decizia n.r.) face parte din strategia campaniei prezidențiale de anul curent”, a menționat Dodon.

Șeful statului e nemulțumit că SUA nu-l extrădează pe Vlad Plahotniuc.

„Pe de o parte, SUA spun că este un hoț și-l pun pe diferite liste (al 84-a în lista celor mai corupți oameni din lume n.r.) și Popmpeo face declarații..., dar pe de altă parte îl țin binișor, că poate o să zică ceva despre Dodon la o anumită etapă. Dacă nu era în SUA, Plahotniuc demult avea să fie adus acasă. Ei se pregătesc de alegeri prezidențiale. Maia Sandu e candidatul oligarhilor, deja e clar. Toate conservele oligarhice s-au unit împotriva mea, pentru ca să câștige Maia Sandu. Agenda Maiei Sandu este făcută în afara R. Moldova. Ea nu a vrut să semneze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, dar cineva din afară i-a dat asigurări că vor mai fi doi-trei deputați care vor vota. Sper că partenerii noștri externi vor fi cooperanți și vor coopera cu organele de drept din R. Moldova pentru extrădarea lui Plahotniuc”, a conchis Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md