Președintele Dodon, apostrofat de o jurnalistă de la Radio Europa Liberă: A fost o idee nefericită să faci o conferință de presă în condiții de epidemie

by D M
Distribuiti mai departe...

Jurnaliștii nu văd cu ochi buni organizarea de către președintele Dodon a întrevederii cu presa. O jurnalistă de la Radio Europa Liberă l-a apostrofat pe șeful statului în legătură cu această intenție, pe carea numit-o „idee neferictă”.

„În ultimele luni, toată lumea și eu am avut o preocupare, cum scapă lumea de coronavirus. Era cât pe ce să nu vin la această conferință. Cred că a fost o idee nefericită să faci o conferință de presă în condiții de epidemie. Le dăm mesaj oamenilor că se pot aduna. Ministra Sănătății a spus în această dimineață că tocmai aceste adunături de oameni mulți țin virusul în putere”, a spus Liliana Brbăroșie.

Jurnalista i-a reproșat președintelui că suntem la sfârșit de iulie, iar virusul nu cedează, dimpotrivă, Moldova a fost plasată în lista statelor aflate în zona roșie de infectare cu COVID-19.

„Problema e, spun specialiștii, nu e că oameni sunt nedesciplinați, ci că nu îi izolăm. Probabil nu vreți să aplicați în raport cu cetățenii niște măsuri mai dure, spre exemplu ca în Elveția, unde dacă ai trecut granița, lași numele unei persoane care să-ți aducă mâncare pentru că tu ești carantinat. Ți se bagă o aplicație pe telefon și ești urmărit, iar dacă ai ieșit din casă, ești amendat. De asemenea, dacă ai contactat cu cineva, acești oameni sunt plasați în carantină. Dvs nu vreți să aplicați aceleșai măsuri pentru că probabil vă uitați la acești cetățeni ca la electori”, a mai spus Liliana Barbăroșie și l-a întrebat pe Dodon care sunt acțiunile concrete pentru a scăpa țara de COVID-19. 

În replică, Dodon a spus că acțiunea se încadrează perfect în cadrul de reglementare și s-a agățat de cuvântul „adunătură de oameni”, rostit de jurnalistă atunci când aceasta a vrut să pună accent pe ideea proastă a șefului statului. 

Plus la toate, rugat să enumere următoarele acțiuni ale autorităților pentru combaterea virusului, având în vedere că cele luate deja nu au dat rezultate, Dodon a spus că acestea se mențin și că a fost prelungită Starea de Urgență în Sănătate Publică. Totodată, el i-a îndemnat pe oameni să învețe să trăiască cu noul coronavirus, „pentru că nu-i pe o lună, două, ci pe o perioadă destul de lungă.” 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.