Încă 378 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova

378

Alte 378 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care trei în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, cinci cazuri sunt de import (Franța – 1, Germania – 1, Ucraina – 1, România – 2).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 22 483 de cazuri. Totalul de teste efectuate în această zi – 1 789, dintre care primar – 1 317 şi repetat – 472.

Din numărul total de cazuri, 29 sunt în rândul lucrătorilor medicali: medici – 4, asistenți medicali – 24, personal auxiliar – 1.

Până în ziua de azi, 15 407 persoane s-au tratat de COVID-19.

Totodată, pe parcursul zilei au fost înregistrate cinci noi decese:

Decesul 722: femeie în vârstă de 50 de ani din raionul Căușeni, internată în data de 16 iunie la Spitalul din Slobozia. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate gr. IV.

Decesul 723: bărbat în vârstă de 69 de ani din municipiul Bălți, internat în data de 11 iulie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, accident vascular repetat.

Decesul 724: femeie în vârstă de 71 de ani din raionul Fălești, internată în data de 16 iulie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hepatită cronică, diabet zaharat.

Decesul 725: bărbat în vârstă de 66 de ani din municipiul Chișinău, internat în data de 17 iulie la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, pancreatită cronică, encefalopatie discirculatorie gr. II.

Decesul 726: bărbat în vârstă de 70 de ani din raionul Orhei, transferat în data de 11 iulie de la Spitalul Raional Orhei la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente