Igor Dodon, despre reluarea studiilor: „Eu cred că școlile se vor deschide pe 1 septembrie”

452452

Igor Dodon opinează că școlile din Moldova trebuie să se deschidă pe 1 septembrie, însă decizia finală urmează să fie luată de Ministerul Educației.

„Opinia mea este că trebuie să ne întoarcem la școală. În două schimburi sau nu, se va decide separat, în sate și orașe. Ce ține de capacitatea tehnică a predării, suntem mult mai pregătiți decât în luna martie”, a declarat Igor Dodon în cadrul interviului oferit mai multor instituții de presă.

În altă ordine de idei, premierul Ion Chicu se arată rezervat în convingerea că elevii vor putea reveni începând cu 1 septembrie la regimul obișnuit de studii, așa cum era în prima jumătate a lunii martie curent, înainte ca elevii să treacă la învățământul la distanță. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru AGORA.

„Deocamdată, nu a fost luată o decizie exactă cum revenim la studii în noul an școlar. Cel mai realist pare a fi, mă refer pe țară, programul de studii în două schimburi, cu fluidizarea numărului de elevi. Încă lucrează colegii și vor anunța. De aceea au fost anunțate șapte scenarii ca să fie consultate.

În majoritatea satelor avem școli mari și ar fi posibil fizic și tehnic de realizat. În Chișinău avem mulți elevi, iar spațiile sunt limitate. Dar o să găsim o soluție și pentru Chișinău.

Din păcate, din ce se vede acum, pe 22 iulie, nu cred că din 1 septembrie se va reveni la acel regim normal de studii pe care l-am avut înainte de a închide școlile”, a spus premierul Ion Chicu.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente