image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Tauber: „Șor va reveni în Parlament foarte curând; Va fi o surpriză foarte mare pentru Dodon”

Ilan Șor va reveni în Parlament „foarte curând” și va fi „o surpriză” foarte mare pentru Dodon. Cel puțin asta afirmă vicepreședinta Partidului „Șor”, deputata Marina Tauber.

În ceea ce privește cursa prezidențială, Tauber spune că formațiunea își va anunța candidatul în curând. Acesta nu va fi Șor întrucât el nu are vârsta necesară pentru a putea candida la alegerile prezidențiale.

„Poate mâine, poate poimâine, foarte și foarte curând”, a menționat Marina Tauber, întrebată când Ilan Șor va reveni în Parlament.

„Deci, nu trebuie să creadă majoritatea parlamentară că, dacă ei în mod abuziv au închis sesiunea primăvară-vară, că ea nu poate să fie redeschisă pentru o ședință extraordinară și când Ilan Șor o să fie prezent la ședință, eu cred că foarte și foarte curând, eu nu că cred, eu știu, și o să fie o surpriză foarte mare, în primul rând, pentru Dodon și pentru ceilalți. Nu are nicio problemă să fie prezent la ședința parlamentului, dar noi nu vrem să riscăm cu viața și securitatea dlui președinte, dar asta înseamnă că, având anumite garanții, Ilan Mironovici o să vină în plenul parlamentului”, a declarat Tauber la Europa Liberă.

Ea a adăugat că revenirea lui Ilan Șor va fi „o surpriză” pentru șeful statului, întrucât acesta „deține mai multe informații, inclusiv despre tinerețea lui Dodon”.

„Cum a spus dl Ilan Șor odată, că el, președintele nostru, cunoaște mult mai mult decât soția lui Igor Dodon, așa că desigur că Igor Nicolaevici tare nu vrea să-l vadă pe Ilan Mironovici în plenul parlamentului ori în alte locuri publice”, a mai spus Marina Tauber.

Cât despre faptul că Dodon a fost invitat la nunta lu Șor, Tauber a explicat:

„Da, și eu am spus foarte deschis că dl Ilan Șor o perioadă de timp, până d-lui și echipa noastră am intrat în politică, chiar a fost și finanțatorul principal al lui Igor Dodon și al carierei lui, dar și a Partidului Socialiștilor. Așa că socialiștii nu trebuie să fie aroganți în niciun caz cu colegii noștri din fracțiunea Partidului „Șor” și să nu vorbească urât ori în mod arogant despre Ilan Șor, pentru că datorită lui Ilan Șor ei stau acum în parlament și în loc să ne spună mersi că noi suntem aici, ei se fac că au uitat despre aceste fapte. Noi în continuare putem să le aducem aminte multe lucruri, dar sunt unele momente care, pot să spun eu, pot să spună și colegii noștri, dar momentele cele mai interesante totuși o să fie spuse și declarate de Ilan Șor”, a adăugat Tauber.

Precizăm că Ilan Șor se află în urmărire internațională începând cu 30 iulie 2019. Ulterior, Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității sale parlamentare pentru reținere, arestare, percheziție și trimitere în judecată penală. Potrivit Interpol, lan Șor se află în Israel, iar la orice traversare a frontierei el va fi reținut,

Șor este cercetat pentru abuz în serviciu, care se pedepsește cu până la șase ani de închisoare, precum și pentru acțiuni săvârşite în interesul unui grup criminal organizat, pentru care riscă până la șapte ani de pușcărie.

În 2017, Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani şi șase luni de închisoare în dosarul jafului din sistemul bancar, dar a fost lăsat în libertate până la pronunțarea deciziei finale de către Curtea de Apel Cahul. De asemenea, într-un alt dosar, el este cercetat pentru părăsirea ilegală a Republicii Moldova, în iunie 2019, după ce PD a renunțat la guvernare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: