(video/update) Ședința CMC s-a terminat: Consilierii se vor întâlni marțea viitoare

Consiliul municipal Chișinău s-a întrunit astăzi, 23 iulie 2020, în ședință. Pe ordinea de zi sunt 31 de subiecte. Consilierii urmează să examineze mai multe cereri de formare și adjudecare la licitație funciară a dreptului de superficie asupra unor loturi de teren din Chișinău.

(update 17:50) Ședința CMC s-a terminat. Consilierii se vor întâlni marțea viitoare.

(update 17:25) A fost aprobat proiectul cu privire la transmiterea valorii lucrării de reparație capitală și a bunurilor, care au fost efectuate și achiziționate din bugetul municipal, la realizarea Contractului de societate civilă nr. 375 din 10.07.2017 încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria comunei Țânțăreni.

(update 17:15) Proiectul de decizie cu privire la aprobarea Regulamentului indicatorilor de performanță pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare din municipiul Chișinău a fost adoptat, cu unele amendamente, de consilierii municipali.

(update 17:00) A fost aprobat Proiectul cu privire la transmiterea mijloacelor fixe (Liceul Mihail Kogălniceanu)

(update 16:55) A fost aprobat Proiectul cu privire la transmiterea valorii lucrărilor de reparație capitală

S-a transmis în balața Direcției generale educație, tineret și sport la balanța Direcției educație, tineret și sport din Buiucani și primăriilor din suburbiile municipiului Chișinău, valoarea lucrărilor de reparație capitală efectuată la instituțiile de învățământ, cu majorarea respectivă a costului imobilelor, în sumă totală de 2498140,52 lei.

(update 16:45) Consilierii au revenit la ședință după o pauză de 30 de minute.

(update 15:40) A fost aprobat Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău.

(update 15:25) Operarea de modificări în decizia Consiliului municipal Chișinău cu privire la aprobarea planului de reînnoire a parcului rulant al sistemului de transport public din municipiu pentru anii 2020-2023 a fost aprobată cu 31 de voturi.

A fost modificat p. 5 al deciziei, după textul „18 troleibuze articulate uzate de marcă Solaris” se adaugă „20 de troleibuze cu parcurs cu propulsie autonomă marca Skoda”.

Troleibuzele propuse spre achizitie, utilizate în orașul Riga, Letonia, au fost produse în anul 2007-2008. Totuși, specialiștii de la Primărie susțin că performanțele tehnice ale acestui model sunt net superioare celor din dotarea RTEC.

(update 14:55) Proiectul cu privire la reorganizarea prin fuziune a Direcției generale de Comerț, alimentație publică și prestări servicii a Consiliului municipal Chișinău și Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale a Consiliului Municipal Chișinău a fost respins cu 22 abțineri, 4 voturi împotrivă și 21 voturi pentru.

(update 14:40) A fost aprobat Conceptul privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în Chișinău.

(update 13:10) Consilierii au revenit la ședințe.

(update 11:54) Consilierii merg în pauză pentru o oră.

(update 10:23) Andrei Năstase a fost desemnat președintele ședinței.

Subiectele de pe ordinea de zi:


Pub