A jucat alături de Zidane, iar astăzi vinde legume. Cum a reușit o vedetă din Serie A să piardă faima și toți banii

Fabian O'Neill, fostul jucător al lui Juventus, care a evoluat alături de Zidane, astăzi vinde legume într-un magazin alimentar din orașul său natal, scrie Digisport.ro. El a povestit cum a reușit să cheltuie toți banii câștigați în cariera sa de fotbalist, circa 14 milioane de dolari. Acum nu îl mai salută nici vechii prieteni, dar, spune el, nu îl deranjează să fie sărac, pentru că nu a visat niciodată să fie bogat. Ce a făcut de a rămas fără niciun ban, vedeți în continuare.

Foto: Getty Images

O'Neill a fost un fotbalist foarte talentat, care a evoluat de 19 ori în naționala Uruguayului și și-a construit o carieră solidă în Serie A. A fost coleg la Juve cu Zidane și Del Piero, la începutul anilor 2000. Actualul antrenor al lui Real Madrid a declarat despre O'Neill că este cel mai talentat fotbalist alături de care a evoluat în cariera sa.

Mijlocașul sud-american, acum în vârstă de 46 de ani, și-a început cariera la Club National de Montevideo, unde a marcat 15 goluri în 63 de meciuri. Performanțele sale l-au adus în atenția lui Cagliari, formație care l-a transferat în vara anului 1996. După 4 ani petrecuți în Sardinia, 120 de meciuri și 12 goluri, Juventus l-a adus pe „magicianul rossoblu” într-o echipă plină de fotbaliști de top, Inzaghi, Zidane, Del Piero.

La Torino, Fabian O'Neill trebuia să obțină recunoașterea pe care o merita, încununarea talentului său. Dar problemele cu alcoolul l-au făcut să-și rateze cariera. În 2002, a ajuns la Perugia, unde nu a jucat decât 9 meciuri, dar a făcut parte din naționala țării sale la Campionatul Mondial din Coreea de Sud și Japonia.

După un nou transfer la Cagliari, unde nu a evoluat în niciun meci, O'Neill s-a întors la primul său club, în Montevideo, și s-a retras din activitate la nici 30 de ani.

O'Neill: „Am avut o mulțime de prieteni, acum nici nu mă salută”

Într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, citat de BeSoccer, Fabian O'Neill și-a relatat povestea vieții și din ce motiv a rămas fără niciun ban câștigat în cariera de fotbalist: „În total am avut 14 milioane de dolari și am pierdut totul. Am avut tone de prieteni și astăzi, trăiesc cu o duzină de vagabonzi ca mine, ne ajutăm reciproc. Dar nu mă deranjează să fiu sărac, nu am vrut niciodată să fiu bogat.

Am destui bani ca să-mi cumpăr o băutură. Pot mânca orez cu ouă, este foarte bine. Alcool, cai lenți, femei rapide și multe pariuri, de aceea nu mi-a mai rămas nimic”, a mărturisit uruguayanul.

Ieri evolua alături de Zidane, astăzi vinde legume în magazinul alimentar Nueva Lata din Paso De Los Toros, orașul său natal. Fabian O'Neill este un alt nume în galeria tristă a legendelor cu destine tragice.


Pub