Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Bărbat împușcat mortal la o…

Bărbat împușcat mortal la o vânătoare ilegală, după ce a fost confundat cu un animal

Un bărbat, în vârstă de 40 ani a fost găsit împușcat azi-dimineață pe un câmp din apropiere de satul Hănăsenii Noi, raionul Leova. Acesta a murit în timpul unei partide de vânătoare. Persoana bănuită în comiterea infracțiunii de omor s-a dovedit a fi un bărbat de 27 ani.

Potrivit Poliției R. Moldova, cei doi, fiind cunoscuți, au mers la vânătoare ilegală (braconaj) pe parcursul nopții de 22 spre 23 iulie. Încălcând regulile de securitate, din motiv că victima și-ar fi schimbat locul dislocării stabilit în prealabil, confundându-l cu un animal, bănuitul a efectuat o împușcătură în direcția acestuia.

„Ulterior a constatat că și-a împușcat colegul, dar fiind afectat de cele întâmplate a plecat de la fața locului. Actualmente, acesta își recunoaște vinovăția fiind reținut pentru 72 de ore. Bărbatul bănuit, recent a candidat la funcție de polițist în cadrul Inspectoratului de poliție Leova, dar ulterior și-a retras intenția”, se arată într-un comunict emis de Poliția R. Moldova.

În dimineața acestei zile, în extravilanul satului Hănăsenii Noi, în câmp, a fost depistat cadavrul unui bărbat de 40 ani, locuitor al aceluiași sat, cu plagă în regiunea pieptului cauzată prin împușcătură.