Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Situația se agravează peste Prut.…

Situația se agravează peste Prut. Record de cazuri COVID-19 la Iași. Medic: Nu am mai auzit vreun pacient care să vrea să stea acasă. Se lucrează într-un ritm infernal

Este record de pacienți cu COVID-19 la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași. Ieri, au fost de patru ori mai mulți bolnavi decât media lunii iulie. Mulți veniseră să ceară ajutor medical șipentru alte probleme de sănătate, scrie Digi24.

Din cei 220 de pacienți care au ajuns miercuri la Unitatea de Primiri Uregențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, 13 au fost diagnosticați cu COVID-19.

Și astăzi au fost mai multe astfel de cazuri decât de obicei. O parte dintre ei au venit de la bun început cu simptome clare, simptome specifice – febră, tuse -, însă cei mai mulți au ajuns la urgență pentru a-și trata alte afecțiuni, probleme cardio-vasculare, nici nu bănuiau să sunt infectați cu noul coronavirus.

Este vorba despre o creștere semnificativă, îngrijorătoare, media lunii iulie până acum a fost de trei pacienți cu coronavirus pe zi care s-au prezentat la Spitalul Sf. Spiridon. Începând de ieri, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 a crescut de patru ori. În perioada stării de urgență era vorba despre doar un caz la două zile.

„Cei care se prezintă la spital au forme medii ale bolii, nu mai sunt asimptomatice și ușoare. Cei mai mulți pacienți sunt febrili, fără gust și fără miros. Nu mai putem vorbi despre pacienți care poate ar vrea să stea acasă. Nu am mai auzit azi pe vreunul din ei să vrea să stea acasă. Unii se știau pozitivi încă de când puteau să stea acasă, dar astăzi au venit să se interneze.

Medicii până acum au făcut față. Nu știu cum va fi de acum încolo. Este un val, până acum de la o gardă la alta aveam și 50 și 70 de locuri libere. Ieri au fost 41 de internări. Atâtea nu aveam nici în luna aprilie”, declară managerul al Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

România a înregistrat astăzi un nou record al cazurilor noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.112 cazuri noi, din 20.085 de teste efectuate. De asemenea, alte 25 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirustransmite digi24.ro.