Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul de Bălți, Renato Usatîi,…

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a fost dat în căutare internațională de către Federația Rusă

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a fost anunțat în căutare internațională de către departamentul de investigații al Ministerului Afacerilor Interne de la Moscova. Acesta este vizat într-un dosar penal privind organizarea unei grupări criminale, informează Agenția TASS, astăzi, 23 iulie.

„Ancheta l-a anunțat pe Renato Usatîi în căutare internațională pentru a putea transmite materialele către Interpol”, a declarată o sursă TASS din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Anterior, Usatîi însuși a declarat pentru TASS că, în opinia sa, Interpol nu l-ar fi inclus în lista dorită internațională, de vreme ce în urmă cu câțiva ani și-a recunoscut persecuția, organizată de fostul șef al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. El a mai spus că suma de bani, a cărei retragere de care este acuzat de anchetă, depășește 15 miliarde de dolari.

Politicianul moldovean a confirmat joi jurnaliștilor că a fost căutat pe teritoriul Federației Ruse și și-a declarat din nou nevinovăția.

„Nu am avut niciodată vreo legătură cu spălătoriile moldovenești sau rusești (retragerea banilor către offshore din Rusia prin băncile moldovenești – TASS)”, a spus el.

În plus, potrivit lui Usatii, agențiile de aplicare a legii ruse intenționează să-l prezinte pe lista Interpol pentru control săptămâna viitoare pentru a stabili unde se află.