10:26:36 29.03.2024
Stiri

OMS: Să nu vă așteptați la un vaccin împotriva COVID-19 înainte de anul 2021

Actualitate 23.07.2020 19:58 Vizualizări1186 Autor: Ziarul National


OMS: Să nu vă așteptați la un vaccin împotriva COVID-19 înainte de anul 2021

Cercetătorii înregistrează „progrese bune” în dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19, iar o parte dintre acestea au ajuns deja în ultimele faze de testare, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii . OMS a avertizat însă că omenirea nu trebuie să nu se aștepte la un vaccin înainte de anul 2021.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii face eforturi să asigure o distribuţie echitabilă a vaccinurilor în momentul în care acestea vor fi finalizate, dar până atunci este esențială suprimarea răspândirii virusului, a declarat Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al OMS.

„Facem progrese bune”, a spus Ryan, menţionând că mai multe vaccinuri sunt în prezent în faza 3 de testare şi niciunul nu a eşuat, până acum, din punct de vedere al siguranţei sau capacităţii de a genera un răspuns imun, potrivit Reuters citat de descopera.ro.

„Realist vorbind, vom vedea primele persoane vaccinate în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan într-o conferinţă de presă susținută miercuri.

Oficialul a precizat că, între timp, OMS încearcă să asigure o distribuţie echitabilă a viitoarelor vaccinuri şi pentru a asigura producerea lor la scară largă.

„Trebuie să fim cinstiți în acest sens, pentru că acesta este un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi sau pentru săraci, ci pentru toată lumea”, a mai spus el.

Guvernul Statelor Unite va plăti 1,95 miliarde de dolari pentru a cumpăra 100 de milioane de doze dintr-un vaccin COVID-19 dezvoltat de Pfizer Inc şi BioNTech, dacă se va dovedi sigur şi eficient, au transmis cele două companii.

Mike Ryan a transmis că oficialii din educație trebuie să fie precauți în privința redeschiderii școlilor până când transmiterea comunitară a coronavirusului care provoacă COVID-19 nu este sub control.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md