(video) Igor Boțan: Andrei Năstase a devenit sacul de box pentru Plahotniuc. Lovindu-l pe el, creștea Maia Sandu

Expertul politic, Igor Boțan explică creșterea Maiei Sandu în preferințele alegătorilor din contul loviturilor direcționate spre Andrei Năstase. „Aceste două figuri, aceste două platforme aveau împreună 30%-35%. Lovindu-se în Andrei Năstase, creștea Maia Sandu. Soluția lui inteligentă a fost să se retragă, asigurându-i Maiei Sandu un parcurs politic impresionant”, a declarat Boțan la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Andrei Năstase a devenit sacul de box pentru media-holding și Plahotniuc. Și s-a întâmplat un lucru curios. Dacă aceste două figuri, să le spunem platforme, aveau împreuna 30-35%, lovindu-se în Andrei Năstase, creștea Maia Sandu. Acesta a fost efectul. Soluția lui inteligentă a fost să se retragă, asigurându-i Maiei Sandu un parcurs politic relativ bun, impresionant. Astfel, Plahotniuc s-a văzut nevoit să-l retragă pe Marian Lupu și atunci a pus miza pe Igor Dodon, iar pentru victoria lui nu a fost nevoie de mistificări foarte mari și alegerile au fost, în linii mari...suficient ca domnul Dodon să câștige”, a declarat Igor Boțan.

Totodată, Boțan crede că „doar caracterul vulcanic al lui Năstase” a condus la schimbarea lucrurilor în Republica Moldova și pierderea luptei de către Plahotniuc.

La alegerile prezidențiale din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea Maiei Sandu, deși „sondajele îi ofereau lui mai multe șanse de câștig”, spune liderul Platformei DA. Maia Sandu a pierdut atunci, în turul doi, în fața lui Igor Dodon, cu o diferență de peste 4 puncte procentuale.

Andrei Năstase a spus, în repetate rânduri, că cedarea sa din 2016 a fost una „fără precedent” și nu singura de până acum și așteaptă ca și alți lideri, declarați pro-europeni, să „renunțe la orgolii pentru o strategie națională”.

Atât Năstase, cât și Sandu și-au anunțat deja candidaturile pentru prezidențialele ce se vor desfășura pe 1 noiembrie 2020.


Pub