Igor Dodon, la o fabrică de măști din RM: Zilnic sunt fabricate 400 de mii. Pentru a scădea prețurile și a crește volumul de producție, compania cere deblocarea exportului

Exportul de măști din Republica Moldova ar putea fi permis. Președintele Igor Dodon spune că autoritățile responsabile vor examina această posibilitate, asta după ce o companie din Republica Moldova, care fabrică măști medicinale a făcut o solicitare în acest sens.

Foto: Facebook.com/Igor Dodon

Igor Dodon a mers astăzi la această companie pentru a vedea care este nivelul de producție și calitatea măștilor. „Deși întreprinderea a fost fondată în luna mai curent, aici deja muncesc circa 200 de angajați. Zilnic sunt fabricate circa 400 000 de măști, ceea ce depășește necesitățile interne ale Republicii Moldova.

În această ordine de idei, pentru a crește volumul de producție și a diminua prețul unei măști care, la momentul de față, este de aproximativ 4 lei, conducerea societății comerciale a solicitat deblocarea exportului de măști”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că printr-o decizie a Guvernului, exportul de măști din Republica Moldova a fost interzis până pe 31 iulie.


Pub