Mike Pompeo îl acuză pe directorul OMS că a fost „cumpărat” de China

Secretarul de Stat american Mike Pompeo îl acuză pe directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus de faptul că a fost ”cumpărat” de Guvernul chinez, relatează AFP, conform News.ro.

Foto: Agerpres

Potrivit Times şi Daily Telegraph, şeful diplomaţiei americane a lansat aceste acuzaţii marţi, la Londra, într-o întâlnire cu deputaţi britanici - la care presa nu a avut acces -, iar cele două ziare citează declaraţii relatate de către participanţi la această reuniune.

Potrivit acestor surse, Pompeo a apreciat că eşecurile OMS, o organizaţie mai degrabă „politică” decât bazată pe ştiinţă, au antrenat ”morţi britanice”. Regatul Unit deplânge 45.000 de morţi din cauza covid-19.

„Atunci când lucrurile au început să se mişte, în momentul cel mai important, când exista o pandemie în China, dr. Tedros, care a fost cumpărat de Guvernul chinez, nu pot spune mai mult despre asta, dar trebuie s-o spun, spun asta bazându-mă pe informaţii clasificate solide, s-a încheiat un acord”, cu ocazia alegerii lui Tedros la şefia OMS, a declarat Pompeo, potrivit The Daily Telegraph.

„A existat un acord în vederea acestei alegeri şi când lucrurile au început să se mişte, voi aveţi britanici morţi, din cauza acordului care s-a încheiat”, a adăugat el, potrivit ziarului.


Pub