Principală  —  IMPORTANTE   —   În ultima săptămână au fost…

În ultima săptămână au fost documentate 346 de încălcări ale măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Amenzi la proteste și „OrheiLand”

În ultima săptămână, oameni legii au documentat 346 de încălcări ale normelor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Sergiu Golovaci, cele mai multe amenzi – 123 – au fost aplicate pentru aflarea în locurile publice, iar 103 oameni au încălcat regimul de autoizolare. Totodată, au fost amendați cinci agenți economici de la Vadul lui Vodă și Chișinău, 26 de vânzători și 29 de vizitatori din magazine și piețe.

În total, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 4014 contravenții pentru nerespectarea hotărârilor CSE și CNESP.

Golovaci a mai declarat că protestatarii din domeniul HoReCa, părinții care au cerut redeschiderea grădinițelor și artiștii au respectat măsurile impuse de către autorități, iar veteranii și susținătorii acestora – nu, astfel că au fost aplicate patru amenzi.

De asemenea, la „OrheiLand” au fost aplicate 20 de amenzi.