Implicarea autorităţilor municipale, în comun cu organizațiile de profil, în scopul prevenirii cazurilor de violență în familie

   2481

Viceprimarul municipiului Chișinău pe domeniul social, Angela Cutasevici, alături de reprezentanţi ai organizațiilor membre ale „Coaliției Naționale Viață Fără Violență În Familie", s-au întrunit marți într-o ședință de lucru, în regim online, unde au discutat despre situația privind majorarea numărului de cazuri privind violența în familie. 

Iniţiativa vine în contextul creşterii pe perioada pandemică a numărului de cazuri de violență, în acest sens organizațiile de profil au întâmpinat mai multe provocări privind acordarea ajutorului necesar. De asemenea, în lipsa unor soluții alternative de plasament și prevenire a focarelor de infecție, beneficiarele nu puteau fi plasate în centre de profil. Astfel, femeile au avut posibilități reduse de a contacta serviciile organizațiilor de profil în vederea acordării asistenței specializate.

Cei prezenți la ședință au decis inițierea unui parteneriat sustenabil dintre organizațiile prestatoare de servicii în domeniul prevenirii și combaterii violenței față de femei în mun. Chișinău și reprezentanții Primăriei pentru identificarea unor soluții de contracarare a violenței în familiei.

În context, viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a menţionat despre necesitatea colaborării interinstituționale: APL, prin intermediul Coaliției Naționale Viață Fără Violență În Familie", pentru rezultate mai bune. ,,Este necesar să ne unim eforturile şi să acţionăm în comun, cu acţiuni concrete, fiecare pe profilul său", a subliniat viceprimarul capitalei.